https://galldeferro.wordpress.com/

Gall de ferro. Aquest és el nom que te la línia fèrrea que al llarg de més de 4.000 km. comunica Beijing amb Far West Xinès, amb capital a Urumchi. Els xinesos solen dir que el seu mapa té la forma d’un gall, veritat o no ho podeu jutjar vosaltres mateixos:

Els primers aventurers occidentals que van discorrer per la línia així ho devien creure i van decidir donar aquest nom al ferrocarril que travessa tot el nord de Xina. Gall de ferro també és el nom d’un famós relat de viatges de Paul Theroux que es el que ens va inspirar amb en Guillem per fer aquest fascinant viatge l’estiu del 2007. La meva primera presa de contacte amb Xina i de ben segur que no pas l’última. A tothom qui tingui el cuquet, que no dubti més i compri els bitllets!

http://www.china-train-ticket.com/

A part d’aquestes consideracions també cal dir que l’autor d’aquest blog, nascut el 1981 és segons l’horòscop xinès, Gall. Podeu consultar el vostre signe en aquesta taula aquí a sota:

Els xinesos no obstant, no utilitzen la paraula Gall de Ferro 铁公鸡 (tie-gong-ji) per denominar la seva extensa xarxa de ferrocarrils sinó per denominar, ironies de la vida, a les persones garrepes. La paraula forma part d’un refrany que fa així    铁公鸡一毛不拔 (tiegongji yimao buba) que traduït vol dir: “al gall de ferro no se li poden arrencar plomes”. Ja veieu, la saviesa popular és la més popular de totes les savieses. Així que pensant en el lector xinès, hem canviat la traducció xinesa d’aquest blog per la de 金公鸡 Jin Gongji, és a dir Gall daurat .

Aquest blog, a part d’un petit diari sobre la meva estança a Beijing, també pretén ser una porta a través de la qual donar a conèixer aspectes curiosos de la realitat xinesa o asiàtica al lector català, eliminar o consolidar tòpics, i fer una mica amens els 5 minuts que tothom dedica o perd al visitar aquesta pàgina.

Gràcies a tots i totes per llegir Galldeferro!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: