Taiwan per la Ruta 9

Novembre 27, 2009

Lluny dels neons, el bullici, l’alta tecnologia i el tràfec de la costa oest, la Ruta 9 que travessa tot l’escarpat est de l’illa serveix per retrobar-se amb el Taiwan més rural, més verge i és clar, més espectacular. Una zona que passa desapercebuda amagada rera la imatge i el tòpic del “Made in Taiwan”.

La costa est és també la menys desenvolupada econòmicament, per molts també la més genuïna i la que ha escapat a la voràgine econòmica que absorbeix l’illa des de ja fa dècades. El Taiwan est té un altre ritme, un ritme per gaudir-ne lentament. Durant el s.XVI quan els Portuguesos van descobrir l’illa al món occidental, la van batejar encertadament com a “Ilha Formosa” nom amb el qual avui dia encara es coneix l’estret que la separa de la Xina continental.

Paisatgísticament la Ruta 9 tampoc té pèrdua. Punt de fricció entre la Placa Filipina i l’Euroasiàtica, han dibuixat espectaculars serralades que en uns pocs centenars de metres cauen a pic sobre un embravit oceà pacífic. Nombrosos rius segueixen la mateixa ruta en el que és un paradís per als amants del trekking o el rafting. Tot i que durant el darrer estiu el Tifó Morakot va causar estralls a la zona, aquesta no ha perdut la capacitat de deixar al viatger bocabadat.

Un pot elegir entre fer-la en Tren, en autobús i fins i tot llogant cotxe o moto (indispensable permís de conduir internacional) tot i que en cas de pressupost molt reduït l’autoestop pot ser també una opció excel·lent. La hospitalitat i la simpatia dels taiwanesos farán la resta. Sempre disposats a ajudar, sempre desinteressadament. Taiwan és dels pocs llocs d’Àsia on el turisme es pot fer relaxadament sense els tan habituals i innecessaris estorbs al viatger en forma de pressió de guies turístics sense escrúpols o venedors ambulants. Un viatge per gaudir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: