Pingyao

Novembre 25, 2009

En un país on l’accidentada història i la nul·la sensibilitat patrimonial han arrassat completament milers de pobles i ciutats en el darrer segle, la tranquil·la vila de Pingyao sorprèn al visitant per ser precisament tot el contrari: una ciutat antiga miraculosament ben preservada situada a uns 700 quilòmetres a l’oest de Beijing.

Probablement el fet que l’any 1997 fos declarada per la UNESCO patrimoni de la Humanitat va salvar Pingyao del trist destí de moltes altres ciutats xineses, com el que tristament espera Kashgar. La seva ubicació, un xic apartada dels grans nuclis econòmics de la Xina hi va fer la resta: els voraços plans urbanístics i de recepció de turisme de masses van passar de llarg. Gràcies a això avui dia Pingyao sembla atrapada en el temps. Fundada al s.XIV, encara manté gairebé intacta bona part de l’arquitectura original de les dinasties Ming i Qing. Durant els segles XVIII i XIX fou un important centre financer a la Xina, ja que fou la seu des d’on operava el que es considera el primer banc xinès, creat a l’entorn d’un negoci de compra-venda de teixits. Després d’això el nervi econòmic de la ciutat es va anar apagant i llanguint lentament fins avui dia.

Les muralles de la ciutat romanen intactes, la trama urbana del casc antic es conserva en un 90% i la vida dels seus habitants sembla sorprenentment apacible, sobretot si es vé d’una ciutat bulliciosa com Beijing. Pingyao és una excel·lent destinació pel turista en busca de quelcom genuí a la Xina, on reflexionar un temps, on gaudir d’una pausa després d’un llarg viatge.

L’oferta d’albergs i hostals de la ciutat és excel·lent. Per un preu més que raonable es pot dormir en antics edificis esplèndidament conservats amb patis interiors que poden retornar la pau interior perduda.

Tan sols un últim consell, si hi aneu a l’hivern prepareu-vos per suportar temperatures baixíssimes. La ciutat ens va rebre amb uns “confortables” -12º!

 

Una resposta per a “Pingyao”

  1. Roger said

    Que guapo, de pel·lícula! Segur que se n’hi fan…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: