Edificis Tofu

Juny 30, 2009

Impressionant la notícia que ens arriba avui de Shanghai. Un edifici residencial de 13 plantes ha caigut sencer cap enrere. Les fotografies són d’allò més il·lustratives:

20090627_14

20090627_15

20090627_16

20090627_18

20090627_19

Les columnes (que no tuberies!!) que feien de “fonaments” buides per dins! Bravo!.

Per fortuna, els pisos encara no havien estat entregats als seus propietaris per la qual cosa s’ha pogut evitar una catàstrofe. Segons es diu, la immobiliaria ha construït tota la urbanització de forma il·legal i sense permisos de cap mena, i per si això fos poc ha edificat sobre terres fangoses al costat del riu escatimant tant com ha pogut en el cost dels materials. El resultat és aquest tan espectacular com veieu. Per sort els edificis tenien una distància prudent els uns dels altres sinó potser avui estariem veient una versió gegantina de l’efecte dominó.

Tot i l’impacte visual de la imatge, no és gens sorprenent que fets com aquests passin a Xina. El país on tot es possible. L’especulació immobiliària viscuda aquests darrers anys a l’estat espanyol és el joc del Lego comparada amb la que es viu a Xina on, dia rera dia, especuladors immobiliaris actuen amb total i absoluta impunitat, contribuint sovint a destrossar irreversiblement el patrimoni històric i cultural del seu país.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: