El Gol d’Iniesta a la Xina

Mai 7, 2009

gol-iniesta

El Barça continua maravellant a propis i curiosos i les seves gestes, ahir l’última, continuen meravellant al món sencer. També a la Xina. Seguir el futbol en un país com la Xina té inconvenients i avantatges. Els inconvenients: la diferència horària, que t’obliga a veure els partits  amb lleganyes als ulls en uns horaris del tot impresentables, esperant trobar una recompensa a tanta pèrdua de son amb la visió d’un partit espectacular que sovint no arriba (per sort no ha estat el cas dels 2 darrers). D’altra banda la manca de cultura futbolística al país asiàtic tampoc ajuda a generar un ambient de partit. La major part de xinesos tan sols s’interessen per les lligues europees perquè tenen una mena de travesses que els permeten apostar en aquests partits. No obstant això no treu que hi hagin també els seus fanàtics, que com alguns europeus aguantem fidels davant el televisor en franges horàries més pròpies per a la visió d’altres aficions inconfessables.

Veure futbol a la Xina però, també té els seus avantatges. O més aviat podriem parlar d’un únic gran avantatge. Engegues la TV i pots elegir entre 3 canals on veure, gratuïtament, tots els partits del teu equip. En aquest cas el Barça. Sovint les cadenes de TV xineses presten més atenció a les lligues europees que a la seva pròpia lliga, de molt baix nivell i sotmesa a constants escàndols.

El sistema televisiu xinès té una gran cadena estatal, la CCTV, que compta amb 16 canals dedicats a tota mena de temàtiques, un dels quals, la CCTV5 dedicada íntegrament als esports. A part d’això, cada gran ciutat o província xinesa compta també amb una gran cadena provincial amb multitud de canals, també molts d’ells dedicats als esports. Aquesta situació ofereix una enorme quantitat de canals d’oferta esportiva i mai en falta un on poder veure el partit escollit. A part, també permet enriquir-se amb vocabulari futbolístic en xinès.

cctv_5

En la major part de casos aquests canals agafen il·legalment la senyal i no paguen cap mena de dret televisiu, cosa que permet la seva visualització gratuïta en un país amb centenars de milions de clients potencials. Les cadenes europees fan la vista grossa a aquesta situació, siugi per impossibilitat d’entrar en la teranyina legal xinesa o sigui per que als equips ja els interessen comptar amb com més aficionats millor. Aquesta situació permet als usuaris xinesos i també als catalans veure els partits on-line a través de portals com www.rojadirecta.com o de programes com PPLive, TVPlayer o Tvants.

Amb totes aquestes eines a la nostra disposició, el 27 de maig ens veiem a Roma… i a Beijing!

I per aquells que el vulguin veure i escoltar en xinès ho poden fer clicant aquest enllaç:

http://sports.sina.com.cn/uclvideo/bn/2009-05-07/04412944.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: