Rumba pequinesa

Abril 19, 2009

rumba-catalana-cancun

Ahir al vespre a les 21.00 vam tenir el plaer d’assistir al concert del grup gironí de rumba Can Cun organitzat pel Casal Català de Beijing. Ja era el segon concert que feien a la capital durant aquest mes d’abril. El motiu de la seva estança a Beijing és del tot curiós: el grup va ser convidat a un festival Internacional de música celebrat ni més ni menys que a Corea del Nord, on van estar de gira durant una setmana. El seu pas per Xina doncs, era una escala prèvia i necessària de camí cap a Pyongyang, ciutat que manté connexions internacionals amb escassíssims països (Xina, Tailàndia i Rússia).

El motiu de la seva invitació al país més hermètic del planeta, fou participar en un festival musical amb motiu de la celebració del 97è aniversari de l’anomenat “President Etern” Kim Il Sung, mort l’any 1994.

Tot i que no és ni molt menys el la primera gira internacional de la banda, amb tota probabilitat Can Cun ha degut ser el primer i únic grup català que ha tingut ocasió d’actuar a Corea del Nord. Tot i això, les relacions catalano-nordcoreanes sembla que són d’allò més fluïdes, no tan sols gracies al conjunt gironí sinó també al curiós personatge Alexandre Cao de Benós, català de Tarragona i alt dirigent del règim nord-coreà.

Can Cun es va crear el 1995 i la seva formació habitual está composada per Juan Castillo (guitarra i veu), en Jordi (percussió) i pel colombià Gilberto Saldarriaga (teclats).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: