Un pas endavant, un pas endarrere

Març 26, 2009

great_firewall

Ja hem parlat algunes vegades sobre les incomoditats que suposa per a tot internauta la vetusta i ferragosa censura xinesa. Doncs bé, sentin-t’ho molt avui torna a tocar. Els xinesos són grans amants de la història però tot i això semblen haver oblidat la inutilitat d’intentar posar portes a la mar. Durant gairebé 2000 anys van construïr i reconstruïr en incontables ocasions la Gran Muralla xinesa, un invent totalment inútil que no va servir per evitar les, també incontables, invasions que van sofrir per part dels pòbles nòmades del nord.

Avui dia la Gran Muralla (o el que queda d’aquesta) és sortosament un gran reclam turístic i poca cosa més. Però la mentalitat de fortalesa assetjada que sovint tenen els dirigents xinesos no només no s’ha esvaït sinó que ha passat amb renovat vigor al món virtual.

wordpress-logo1

El post d’avui era per donar-vos una gran notícia: el servidor de blogs WordPress (i amb ell tots els blocs associats com Galldeferro) ja no es troba censurat a la Xina! Bravo! No vull llençar les campanes al vol ni mostrar un exagerat optimisme ja que no seria la primera vegada que a la que passa algun fet que mínimament irrita al govern xinès (això és… més o menys… 3 o 4 cops per setmana, ja se sap, tenen la pell fina) tornen a tencar l’aixeta. Però de moment és així! S’han acabat les 1001 filigranes que els abnegats internautes haviem de fer per actualitzar el blog o veure pàgines prohibides. S’han acabat?? O no…

youtube_censured

Doncs No. La llibertat sembla que espanta i molt en aquest país: des de fa 5 dies no hi ha Youtube a la Xina. Censurat fins a nova ordre. I el més trist és que ni tan sols se sap perquè, la qual cosa, com no, ha obert tot tipus de conjectures: que si pels fets del Tíbet, que si per l’incident d’un vaixell militar nord-americà amb uns pescadors xinesos… o qui sap si la nòvia del censurador havia penjat algun vídeo pujadet de to. En fi, un pas endavant i un pas enrere. És a dir, igual que estàvem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: