Rails sobre la mar

febrer 25, 2009

Tot i un títol aparentment tant poètic, el cert és que fa referència a un fet d’allò més real. Avui us parlaré de l’illa de Hainan i més concretament sobre la seva peculiar comunicació amb la Xina continental.

province-hainan-map1

Hainan en xinès vol dir literalment al sud del mar. Durant segles l’illa va ser un destí de funcionaris exiliats per l’emperador, un lloc llunyà, remot i poc habitat a la perifèria del món xinès. De fet així va continuar durant bona part del segle XX fins que l’any 1988 li va tocar “la loteria” al ser designada Zona Econòmica Especial dins els plans de desenvolupament del govern xinès. Això implicava que l’illa passava a gaudir d’una obertura total de la seva economia i esdevenia així un llaminer destí per a tot tipus d’inversions agrícoles i turístiques que avui dia representen el pilar econòmic de Hainan.

Amb el creixement econòmic es feien necessàries unes infrastructures potents que permetessin una fluïda comunicació amb el continent. Els xinesos, acostumats a obres faraòniques, tampoc van decebre aquesta vegada i l’any 2000 van inaugurar un servei de “Ferry-carrils”: és a dir, els trens provinents de Cantón o Beijing es munten en un descomunal Ferry que després de 80 minuts de trajecte desembarca a l’illa on prossegueix el seu camí fins a la ciutat meridional de Sanya. En el següent vídeo podreu veure com:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: