Bon Nadal

Desembre 24, 2008

pessebrePessebre alternatiu que decora casa nostra.

Aquest és el primer Nadal que passo fora de Casa (l’any passat vaig tornar uns dies per tan assenyalades dates), i la veritat és que es nota. Viure un Nadal a Xina és com no viure un Nadal, ja que per ells ni tan sols és un dia festiu. El Nadal aquí és un dia on es va a classe, es fan alguns exàmens, es treballa i es menja igual que qualsevol altre dia. Els carrers no estan il·luminats, no sents nadales enlloc, no veus anuncis de turrons a la TV, no hi ha sorteig de la Grossa, ni ambient familiar, res.

Hi ha gent que diu que el Nadal és només pur consumisme. Potser si, però de veritat aquí m’he adonat que potser és alguna cosa més: Tot i que aquí no es celebra, els xinesos, grans negociants ells, han agafat la part de la tradició que més els convé: la lògica comercial del Nadal. Les botigues estan plenes d’objectes i quincalles per decorar els avets i fins i tot es fomenta que les parelles, aquest dia, es facin un regal. Agafant només la lògica comercial, et trobes amb una festivitat dessubstanciada, buida de contingut. Potser si que al nostre país el Nadal és molt consumista, però sense la tradició al darrere aquest consumisme seria de posar i treure, sense cap mena de vitalitat.

Tenint en compte aquests factors jo creia que viuria unes festes més aviat tranquil·les, sense excessos digestius. Res més lluny de la realitat: la nombrosa comunitat estrangera, espanyola i sobretot catalana, han fet que en els darrers 5 dies ja haguem tingut 3 copiosos sopars. És clar que a falta d’escudella i carn d’olla ens hem hagut de passar al Sushi.

Però el banquet nadalenc per excel·lència s’acosta, i a l’hora en que vosaltres tots esteu dinant, aqui ens estarem fotent com el Kiko. Aquí en van unes proves! Bon Nadal a tothom!

cuinant1

cuinant-2

rotllo-carn

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: