El Dia dels Desenamorats

Desembre 8, 2008

desamor

Que el dia dels enamorats és un altre invent mercantilista i consumista com Nadal, el dia de Reis, l’Amic Invisible, els regals d’aniversari i una llarga, llarga, llarga llista és per tots conegut. A Àsia ja fa temps que ha calat a fons aquesta filosofia (amb més força que a occident) i en lloc d’un dia dels enamorats, s’han inventat 2 dies dels enamorats: el 14 de febrer les noies regalen alguna cosa als nois, i el 14 de març a l’inrevés.

Però a Corea del Sud, milers de solters i solteres descontents amb tanta exhibició impúdica de sentiments van decidir fa un temps contraatacar. Com que ja no venia de crear un dia més a l’any dedicat a alguna altra estupidesa van pensar: perquè no crear un dia dels desenamorats? I es van posar mans a l’obra.

KOREA-BLACKDAY/

Un dia on expressar frustració per la solitud o bé orgull de solter. Substituint el rosa i els colors pastel del 14-F van decidir que el “color oficial” del Dia dels Desenamorats seria el Negre. Aquell dia el solter o soltera no només es vestiria de negre sinó que també ingeriria menjar de color negre: bàsicament uns fideus tenyits amb una espessa salsa. Curiós. El costum iniciat a Corea del Sud, s’ha estès ja a la Xina on es va celebrar fa poc tot i que amb una data lleugerament diferent, i a Japó. El temps dirà si es consolida. On sembla que no s’ha estès de moment és a Corea del Nord, on no estan per celebrar aquestes futileses, ja que per ells els 365 dies l’any tenen ja un to bastant negre i enfosquit, com podeu observar a la fotografia:

korea_lights_lg

La diferència entre les dues Corees, valgui la redundància una imatge val més que mil paraules…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: