Made in China, és clar!

Octubre 16, 2008

Tot seguit veureu el que em va arribar l’altre dia a les mans. No sé qui o en quin comerç me’l van colar, però sigui qui sigui prometo no guardar-li cap mena de rencor, sinó més aviat eterna gratitud per donar-me un dels souvenirs que amb més afecte guardaré de la meva estança en aquest país.

Potser a simple vista no ho sembla però el que acabeu de veure és un bitllet fals. I que té d’especial? podeu preguntar no sense raó. Gairebé tothom en aquesta vida haurà tingut la oportunitat de veure un bitllet fals. De fet a la Xina és un dels països on la falsificació de moneda está més extesa. Pràcticament no hi ha cap comerç que no tingui una màquina detectora de bitllets falsos, per les quals passen escrupulosament i un per un tots els bitllets d’un cert valor quan efectuem qualsevol pagament.

Però el bitllet que heu vist a la fotografia ni tan sols entraria en aquesta categoria, és un bitllet d’1 yuan. Que al canvi actual són exactament 0,1091 €. És a dir que hi ha un xinès o un grup de xinesos que han invertit temps, diners i infrastructura per tal de falsificar bitllets amb un valor de 0,10€. Bravo. Tots sabem que la ma d’obra a Xina és barata, però fins al punt de ser rentable falsificar moneda d’un valor tan minso???

Ja es per sospitar de tot… Al país de la còpia, tot es copia. Aquí la fi no justifica els mitjans, sinó que sembla que de vegades, els mitjans justifiquen el fi.

Ah! i per que quedi clar que aquest post no és també una falsificació, podeu veure la foto on es comparen els dos bitllets, si us hi fixeu bé podreu veure la diferènicia de tamany i tonalitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: