La Gran Germana

Octubre 13, 2008

Han calgut 10 edicions d’infumables, repetitius, insufribles i idiotitzants "Gran Hermano", però finalment ni tan sols els productors han pogut resistir-se a la moda. Aquesta setmana m’he assabentat que a l’edició d’enguany ja tenim una xinesa a la casa. Us la presentaria però no cal, ja ho fa ella mateixa:

Bé, si ja heu vist el vídeo anem al grà. No sé si la noia s’expressa lliurement o diu el que li diuen que digui. El que està clar és que sembla que ens trobem davant una altra oportunitat perduda per intentar canviar una mica els tòpics vells i gastats respecte la Xina i els xinesos. Si, posem una xinesa a la casa però encaixem-la el més possible en tots els tòpics no fos cas que l’il·lustradíssim i culte públic que segueix el programa se’ns descentri i pensi més del compte. Vejem-ne uns exemples:

1) "En España mucha gente piensa que los chinos comen perros" . Doncs noia, per una vegada i sense que serveixi de precedent, "cuando el río suena, agua lleva". Aquí a sota veiem un  exemple de restaurant especialitzat en menjar carn de gos, aquí anomenats " 狗肉馆Gou-rou-guan". A Beijing no cal voltar gaire lluny per trobar-ne alguns:

Si us el serveixen al plat, té un aspecte així.

2) "Mis abuelos son actores de opera china, y mi abuelo es luchador de Kung fu". Es clar, i s’ha oblidat de dir que el seu pare és Fumanxú i la seva tieta es un ós panda, casada amb el seu tiet que a més de ser un drac, també és cultivador de bambú i arròs. I jo com a català que sóc, evidentment els meus avis eren castellers i sardanistes, la meva àvia fabricant de barretines, el meu oncle escolanet de Montserrat, i el meu cosí germà té un restaurant on fa crema catalana i butifarra amb seques. Perfavor.

3) "Soy muy china"… (s.c)

4) "Salgo con españoles y a mi madre no le gustaba, porque ella piensa que los chinos tienen que ir con los chinos". Potser també s’ha oblidat de dir que la seva mare va participar a la Revolta dels Bóxers . Si aquests díes algú intenta lligar-se algun xinès o xinesa no patiu! És cert que a Xina també hi ha racisme, però les potencials sogres xineses están més aviat exultants si la seva filla o fill surt amb un estranger/a.

5) "los españoles tienen mucho pelo, y claro, eso da mucho miedo!". Qualsevol dia emprendrán una campanya de depilació massiva de pandes per tranquilitzar l’aterroritzada població. "El hombre como el oso, cuando más bello más hermoso".

6) i per acabar, Omar, amic de la Gran Germana: "normalmente se piensa que los chinos trabajan mucho, però yo creo que ella precisamente, diría que no demasiado". Omar, acabes de descobrir la gran veritat oculta als europeus. Només cal passejar uns dies per Beijing o qualsevol altra ciutat xinesa, per enterrar definitivament aquest tòpic gastat. El xinès mitjà està moltes hores al lloc de treball és cert, però això no vol dir que treballi.

I fins aquí la crònica d’avui. Fent una excepció als meus principis, intentaré seguir el devenir de la gran germana xinesa. Us mantindré puntualment informats.

2 Respostes to “La Gran Germana”

  1. Mr. Gold said

    Samarreta per un 狗肉馆

    http://www.bustedtees.com/wheremydogsat

    Per què no venen aquestes samarretes a Beijing?

  2. galldeferro said

    no ho se pas.. crec que es perque s’estan extingint. Els gossos que en Lluis va “veure” escapar corrents el dia del terratrèmol van ser els últims vistos en llibertat a Beijing..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: