Casio, gran invent…

Setembre 22, 2008

Avui tornem a explorar en el més profund del nostre subconscient per tal d’esbrinar quins són els elements que durant la nostra infància han contribuït a generar el tòpic o estereotip del xinès (o asiàtic) que tots tenim avui dia.

L’altre dia veient un programa per la televisió veig veure la perla que us mostro a continuació. Un anunci de la marca japonesa Casio, en aquell temps famosa per fabricar órgues electrics, calculadores i rellotges de pulsera Water-Resist fins a 100 metres de profunditat (algú ho va intentar comprovar mai??), on es publicita una especie d’agenda multifuncions. L’avantpassat de les PDA davant els nostres ulls:

Per sort, amb el temps la publicitat canvia i darrerament l’empresa ha obtat per anuncis molt enginyosos com el que té com a “protagonistes” a George Bush pare i fill. Vejeu:

No obstant, el que molt pocs saben es que el gegant electrònic que és avui Casio, té uns orígens d’allò més curiosos. El primer invent que va fabricar Casio no va ser pas cap atrefacte electrònic sinó la Pipa de Yubiwa. La pipa no era altra cosa que un anell que permetia sostenir el cigarret i alhora tenir les mans lliures per a fer qualsevol tasca.

L’invent va fer furor al Japó de la post-guerra mundial, on el tabac tenia gairebé el mateix valor que la moneda però on no es podia perdre temps de treball (sempre des del punt de vista japonès) per anar a fer el cigarret. Amb els dividents i beneficis que va generar la venda massiva de la pipa, poc temps més tard es van posar a desenvolupar calculadores i d’aqui a tota mena d’aparells elètrics com el que heu pogut veure al vídeo. Un bon exemple de com l’adicció ha estimulat històricament l’enginy.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: