De tornada

Setembre 7, 2008

Si gent, després d’un mes i mig de vacances (cal aprofitar les últimes cuetades de la vida estudiantil) ja torno a ser a casa. A la casa asiàtica, es a dir a Beijing. Han estat uns dies increïbles de viatge per Xina i sobretot Filipines, per la qual cosa en els propers mesos anireu veient de tant en tant, alguns articles dedicats a aquest bell i curiós país del qual hem quedat enamorats i al qual, tot i que no sabem quan, de ben segur tornarem.

Pocs minuts després d’aterrar ja vaig copsar que el Beijing post-olímpic presentava un rentat de cara considerable. Rentat de cara que fa que el turista estranger s’admiri de veure arreu jardineres amb flors, papereres per tot arreu, carrers nets, xinesos més civilitzats que de costum i imponents nous edificis. La imatge que s’enduen del país es força positiva, com també ho és el fet que per fi la ciutat vagi canviant una miqueta, fent-se molt més accessible i habitable no només al turista, sinó també al propi ciutadà que hi resideix. Tot i això, i fent gala del escepticisme que em caracteritza, em reservo l’opinió fins d’aquí uns mesos, ja que vull veure si tota aquesta parafernalia de canvis es consolidarà amb el temps, o bé només han estat “floritures” de posar i treure.

Sigui el que sigui, de ben segur que en els propers dies (o mesos) ens espera una síndrome post-vacacional d’aquelles profundes, i sinó mireu aquestes dues fotografies i n’entendreu el perquè:

1) Filipines. Palawan. Illa de Coron. Exemple de paisatge i color de cel que hom pot copsar arreu de l’arxipèlag la major part de dies de l’any.

2) Xina. Beijing. Exemple de paisatge urbà i color de cel que hom pot copsar arreu de la ciutat la major part de dies de l’any.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: