Silencis…

Mai 21, 2008

El passat 19 de maig, just una setmana després del fatídic terratrèmol, el govern xinés va decretar l’inici de 3 dies de dol oficials. L’inici just va ser a les 14:31, l’hora exacta del primer tremolor, i començava amb 3 minuts de silenci en honor a les victimes. El fet era històric, doncs era la primera vegada que el Partit Comunista Xinès decretava uns dies de dol en honor a la mort de ciutadans civils i no pas d’alguns dels seus líders com fins al moment sempre havia estat habitual. Alguna cosa està canviant a Xina? Qui sap… el que si es va poder veure moments abans de l’inici de la cerimònia va ser una Plaça Tiananmen repleta de manifestants pacífics que no van cessar de cridar ni un moment “Zhongguo Jiayou!” que traduït significa “Amunt Xina!”.

Era un crit de clar suport a les víctimes però també tenia un rerafons d’alegat patriòtic. Darrerament a la televisió xinesa podem veure constants videomuntatges on s’exalça l’esperit sofert del poble xinés, resistent i tenaç tot i les continues catàstrofes naturals (o no tant naturals) que ha hagut de sofrir al llarg de la seva dilatada història, barrejats amb discursos del president o el primer ministre a peu de runes arengant als equips de rescat.

És curiós però, comprovar l’extrany concepte de minut de silenci que tenen els xinesos. Durant els 3 minuts que va durar a ceremònia, no va cessar de sonar l’alarma antiaèrea de la plaça de Tiananmen. Tot i això, a mi les imatges em continuen posant la pell de gallina:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: