Samarretes de rebaixa!

Mai 10, 2008

Ara que ve l’estiu, que ve la caloreta, és el millor moment per lluir samarreta! A Xina, per a tots aquells que vulguin expressar el seu rebuig a occident i ressaltar la “xinitat” del Tíbet, ho tindrán difícil perquè el catàleg está d’allò més farcit! Passin i vegin:

1) La clàssica.

2) “Estimo a Xina més que mai!” Per si no n’hi havia prou amb l’anterior, que consti!

3) “Estimo al Tibet però odio al Dalai Lama”… la frase es comenta per si sola.

4) Aquí ja se’ls començava a acabar el pressupost: “El Tíbet era, és i sempre será part de Xina”… el format és tan cutre com la teoria que avala el missatge.

5) Per últim de tot, un alegat a la llibertat de premsa: “Calla CNN!” en petit i quasi il·legible, el mateix missatge que a la samarreta nº4.

No obstant, ja que cap dels 5 models em convencia, em vaig acabar quedant amb aquesta:

En un mapa de Xina amb el Tibet ressaltat, el lema diu: “Sempre et protegiré”… Tot i que tots sabem que el concepte que els xinesos tenen de la protecció en aquest cas es una mica sui generis. La vaig comprar pel carrer on uns joves universitaris les venien, tots cofois i enfervorits de patriotisme, a tan sols 2€. El més trist de tot això és que no són pas les velles generacions les qui compren i llueixen orgulloses aquestes samarretes, sinó tot el contrari, són les generacions joves, cultes i amb estudis superiors. Aquelles de les quals s’espera o es podria esperar que el dia en que governin, siguin les responsables de l’obertura o una mínima democratització de l’estat o la societat xinesa. Aquelles a qui al preguntar-los sobre el tema, descobreixes que no tenen cap mena d’opinió formada al marge de repetir sistemàticament la versió oficial dels fets. Des dels fets de Tiananmen de 1989, cap altra generació d’estudiants xinesos ha tornat a gosar enfrontar-se obertament al seu govern sigui per la qüestió que sigui. Uns creuran que per és per por, altres per pragmatisme. Sigui el que sigui, el cert és que la lògica materialsta de: “fem-nos rics, com a país i com a individus” ha calat irreversiblement en les consciències juvenils d’aquesta generació… perduda?

http://flickr.com/photos/yggg/2418972104/

http://flickr.com/photos/yggg/page3/

http://www.anti-cnn.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: