Cap a Qingdao

Abril 30, 2008

Molt bones a tothom. A hores d’ara, quan esteu llegint aquest post, estarem ja en destinació a Qingdao. Aprofitant un macro-pont de gairebé una setmana en commemoració de l’1 de maig hem decidit prendre’ns unes mini-vacances i anar a visitar el nostre enyorat mar. Tot i tenir una població similar a la de Barcelona, Qingdao no seria gens coneguda arreu del món sinó fos perquè allà es produeix precisament la cervesa més venuda del món. Cervesa que porta el nom de la ciutat. O bé… ciutat que porta el nom de la cervesa si ho preferiu així… és aquesta que veureu aquí sota:

La cervesa no és res de l’altre món… un gust molt insípid i una graduació molt baixa. El que al nostre país es coneixeria com a “pixat de burra” vaja… El fet que sigui la cervesa més venuda del món s’explica per dos factors: el primer, perquè es pot trobar fins a l’últim racó de Xina, i com que els xinesos són molts, i també cal dir-ho, beuen molt, doncs aquí ho tenim. El segon factor, no menys important, és que el litre de Tsingtao és més barat que el litre d’aigua (potable). Com ho llegiu. Així és accessible a totes les butxaques, la poden beure tranquilament (sense cap mena d’estigmatització social) des dels executius i milionaris xinesos, fins a les classes més empobrides. Un gran èxit de marca.

El fet que sigui precisament aquesta ciutat i no una altra la principal productora de cervesa del país no és pas una casualitat si tenim en compte que va ser una colònia alemanya de 1896 a 1914, any en que va passar a domini japonés. En tan sols 16 anys, els alemanys van tenir temps de deixar com a llegat un preciós nucli històric d’estil bavarés perfectament conservat i, com no podía ser d’altra forma, una marca de cervesa.

Si voleu saber més sobre la història de la cervesa Tsingtao:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tsingtao_Brewery

A part de tot això, la ciutat també será subseu olímpica en la modalitat de Vela durant els propers JJOO.

La veritat es que serà un xic difícil arribar a la ciutat doncs a causa del tràgic accident ferroviari del qual molts ja haureu sentit parlar aquests dies, ha quedat tallada la línia de ferrocarril que ens hi havia de dur. Ens deixaran a mig camí i allà ens haurem d’espavilar per buscar algun autobús que ens hi dugui.

Esperem poder arribar-hi. En qualsevol cas, m’acomiado de vosaltres fins aquest diumenge dia en que, hauriem de tornar si trobem mitjà de transport que ens porti a Beijing. A Xina saps quan surts de viatge però mai quan tornes.

Salut a tothom!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: