El “Xino traga-boles”

Abril 14, 2008

El mes de febrer coincidint amb la visita de la delegació manresana a la Xina, vam anar a visitar la Gran Muralla. Juntament amb el viatge ens van “encasquetar” tot un seguit de visites curioses de propina: visita a un magatzem de Jade, visita a una tenda de productes de la regió, visita a una tenda de productes medicinals, etc… Quan ja creiem que era impossible veure més futileses, ens van dur a una mena de poble de cartró-pedra que semblava ben bé un far-west a la Xinesa: un poble mort, amb decadents cases de fusta que a l’interior no albergaven cap mena de vida, sinó que només un escenari per a algunes de les representacions a les quals vam assistir. Una d’aquestes representacions era la del “xino traga-boles”. Aqui va el primer vídeo:

Ja heu vist. Un home d’avançada edat, que per arribar a final de més, cada dia ha de fer la trista feina d’empassar-se una bola de ferro del tamany d’un ou… Només cal veure la cara de patiment de l’home, per deduir fins a quin punt en deu estar fins als c… de fer cada dia el mateix. En el següent vídeo podreu veure el desenllaç:

Us prometo que no hi ha truc, al vídeo no es pot apreciar bé però si es passava a càmara lenta es podia veure com la bola que treia no era pas la que s’havia empassat sinó una altra que duia secretament guardada a la butxaqueta del pit. L’altra ja rodava esófag avall, disposada a ser evacuada segurament per l’ancestral métode que tots i totes coneixem. L’escena i l’actor ens van recordar un oblidat film del cinema espanyol: 800 balas. Per no explicar-vos l’argument, aquells que no l’hagueu vista i en tingueu curiositat el podreu trobar aquí. Sinó també teniu l’opció de veure la pel·lícula i entendreu el símil.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: