Heroi entre reixes

Març 30, 2008

Si alguns creiem que Espanya és el país de la picaresca, he de dir que som uns aprenents al costat dels xinesos. La cultura xinesa prioritza la obediència i la disciplina en front l’autoritat, és cert. No obstant, aquesta obediència es podria resumir en la frase de “si, si, es clar. Tot el que tu vulguis. Totalment d’acord. Pero jo continuaré fent la meva”. Darrerament a la Xina s’ha fet famós el cas d’un noi que aprofitant un error en un caixer automàtic va treure una suma equivalent a 15.000 euros. Després d’això la justícia el va perseguir, trobar i condemnar a… Cadena perpètua.

La història ha commogut als xinesos, que tots han pensat (i qui no), que d’haver-se trobat en aquella situació haguessin fet exactament el mateix. Per això, degut a la mobilització popular, el tribunal s’ha vist obligat a revisar el cas  i finalment ha reduit la condemna a 5 anys de presó. 5 anys íntegres es clar, aquí no se’n sent a parlar de reduccions de condemna per bona conducta, de reinserció o de commutar penes per una multeta de res.

El cas és una mostra de que la societat xinesa, tot i no ser democràtica, comença a donar símptomes de desvetllament. autoritats. Esperem que no sigui una flor en el desert i que fets com aquests, tot i anecdòtics, passin a ser més freqüents en un país i una societat que els necessita.

Per a més informació de la noticia:

http://www.elmundo.es/elmundo/2008/04/01/internacional/1207018737.html?a=de43a80f160847b3e0da43726ed0ed9f&t=1207021455

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: