National Geographic Xinès

Març 1, 2008

El passat mes de gener alguns dels companys de classes van anar d’excursió a Harbin, ciutat del nord-est xinès i capital de la regió coneguda antigament com Manxúria. A part de patir unes temperatures al entorn dels -25º, a Harbin van poder observar l’únic centre que existeix al món de cria i recuperació del Tigre de Manxúria o Tigre Siberià. Aquesta espècie es troba pràcticament desapareguda en el seu hàbitat natural, i per tal de salvar-la d’una segura extinció, les autoritats xineses varen crear en aquesta ciutat un centre de cria on, en teoria, s’havia de reproduir un entorn el més semblant possible al seu ecosistema. Bé, la intenció era bona pero a la pràctica un es pregunta si les maneres que veurem a continuació són les millors per reintroduir el citat tigre a la vida que es trobaria en un medi en llibertat.

Al arribar al centre, un es troba amb la possibilitat de fer un mini-safari per contemplar d’aprop els felins. Al costat una llista amb una tarifa de preus una mica surrealista:

Alimenti al Tigre!

– una Gallina (lògicament viva) al preu de 4€ aproximadament. A continuació el vídeo de com els tigres, després d’una “llarga cacera” aconsegueixen la cobdiciada presa:

i encara un altre

I si el pobre felí s’ha quedat amb gana, no patiu! Per el mòdic preu de 150€, podeu comprar-li un fornit vedell perquè faci uns postres ben copiosos:

El curiós és (i no es broma) que molts pares regalen als seus fills per al seu aniversari un vedell per alimentar als tigres… Sens dubte un aniversari que el nen no oblidarà fàcilment.

Així doncs ja heu vist, el respecte que els xinesos tenen per la biodiversitat. Tan sols la respecten si hi ha la possibilitat de fer negoci amb ella.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: