Una miqueta més a prop de casa

febrer 14, 2008

Ja fa unes setmanes, vaig rebre la visita d’una nutrida delegació manresana: Jordi, Albert, Òscar, Alba i Javi. Seguint els meus consells van dur les maletes buides de roba (ja que aquí es el lloc ideal per renovar-se el vestuari a preus de fira), però en canvi i com a sorpresa de benvinguda, les van omplir d’altres objectes d’ús i consum quotidià al nostre país però que representen tot un luxe en aquesta part del planeta. Tot seguit el goig que feia tot el conjunt i un resum del contingut:

dscf0182.jpg

         Cervesa: no us espanteu. Es pot trobar cervesa a la Xina, fins i tot més que a Catalunya. No obstant és una cervesa amb ¾ parts d’aigua i una graduació del 3% aprox. Per aquells amants del suc de civada amb cos, un mal pais per degustar-la.

         Formatge: rebutjat pels xinesos, que no en solen tolerar ni el gust ni la olor, tot i que ells tenen un plat que es diu chao toufu que traduït literalment vol dir “tofu apestós”… (i realment ho és) Se’n pot trobar en alguns supermercats, però sol ser força dolent i sobretot car. Oblideu-vos d’un bon manxec o d’un Idiazábal.

         Embotit: Com ja us havia comentat en alguns dels posts anteriors Xina és el país dels embotits… dolços.

         Pernil Serrà: aquells que esperin exportar pernils per doquier a la Xina que moderin les seves expectatives… primer caldrà una conscienciació molt elevada de les qualitats del producte. Als xinesos els produeix un rebuig visual, ja que per ells tan sols és carn crua i podria ser que aquells que s’aventurin a comprar-lo, el posin a bullir o a fregir com a pas previ a ingerir-lo. No obstant tots aquells qui l’han provat han acabat reconeixent que era deliciós. Aixa que de moment, ells s’ho perden i més per a nosaltres.

         Pipes salades: de moment brillen per la seva absència a Xina.

         Purets: dificilíssims de trobar, tot i que existeixen. La major  part del tabac xinès a part de dolent per la salut, també es, per dir-ho d’alguna manera.. infumable.

         Vi: a diferència d’altres productes, té un increment de consum exponencial a la Xina, on sol agradar molt. Ara bé, si es vol beure un vi amb cara i ulls s’ha d’estar disposat a pagar fins a 3 vegades més del preu al nostre país.

A tots ells.. gràcies! Aquests díes em sentiré una mica més a prop de casa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: