El dia de la cua

febrer 11, 2008

Avui és dia 11, i com tots els dies 11 de cada més a Xina, és el dia de la cua. Desde fa un temps el govern xinès ha promogut aquesta campanya que porta com a logo aquesta imatge que veureu aquí sota:

dsc00243.jpg

Es pot trobar en parades de bus, metro, tren, etc… En tots els llocs on sigui necessari respectar una mínima cua. S’ha escollit el dia 11 perquè el número representa perfectament dues persones fent cua de forma ordenada. Crida l’atenció que el govern s’hagi vist obligat a treure’s de la màniga campanyes com aquesta i es que la manca de respecte per un precepte tan cívic està generalitzada. Si es bada ni que sigui uns segons, hom podrà veure com tant des de la dreta com des de l’esquerra nombroses persones se li colen amb total impunitat i manca de pudor. Si un estranger, per les lògiques dificultats linguístiques per fer-se entendre amb la taquillera, triga més del que ells estimen necessari per gestionar la compra d’un bitllet o simplement per demanar informació, veurà com els seus companys de cua comencen a dipositar “subtilment”els seus diners sobrela guixeta i a bandejar-lo fins a arraconar-lo. Es un comportament general, ja que l’infractor no ha ni de témer per els retrets de la resta d’integrants. Al contrari, n’espera la complicitat. Realment un s’ha d’armar de paciència, i sobretot de mala llet per fer-los entendre que aquell és el seu torn.

La intensitat de la campanya augmenta tan ràpidament com s’acosten els JJOO, i es que no es vol donar una imatge tan pèssima del poble xinès de cara a l’event que ha de situar Xina com a exemple de país civilitzat davant del món mundial. Un no sap si durant les 3 setmanes que duraran els Jocs s’avindran a respectar una norma tan bàsica, el que si que està clar es que fins al moment un no observa cap canvi en positiu al respecte.

I es que clar, el dia de la cua es el dia 11 de cada mes, però i la resta de dies?? Senzillament, campi qui pugui! tonto l’ últim!
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: