Respectem el medi ambient

febrer 10, 2008

En el país de la contaminació per excel·lència, on respirar aire net es un luxe pel qual després d’uns mesos fins i tot estaríem disposats a pagar, de vegades, però només de vegades i en comptadíssimes ocasions, demostren que quan volen fer les coses bé, ja en saben. Fins i tot llavors potser es tornen massa escrupolosos.

Que la major part de territori xinès és una piara i una “ciénaga” abjecta i contaminada és una cosa que més o menys m’encarrego d’explicar-vos sempre que puc. Ara, també és cert que quan es tracta de Parcs Nacionals, dins d’unes fronteres protegides i delimitades vedades a l’acció dels especuladors, el respecte per la natura i l’impacte ambiental és envejable. Sembla que et trobis en paratges noruecs o suïssos i no pas a la Xina.

Dos exemples clars els trobaríem en aquestes imatges:

p9290238.jpg

Un camí fet de fusta, llistó a llistó, per permetre el pas dels visitants al parc sense majors complicacions. Quan un arbre es creua en mig del camí, ja heu vist, la prioritat és per a l’arbre!

p9290265.jpg

p9290268.jpg

En el tram que va des de l’entrada del parc al lloc on es deixen els turistes, el guardarrail de la carretera ha estat recobert amb un estucat que fa que sembli fet de troncs d’arbres, per tal de rebaixar l’impacte ambiental i visual.

Això es el que passa dins els parcs Nacionals, no obstant, sovint a la ciutat un també pot trobar estampes ben curioses com l’aplicació de mini branques artificials en alguns arbres:

dsc00231.jpg

La raó? Senzillament la desconec, però tractant-se dels xinos, tot podria ser.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: