Vomitoris

febrer 8, 2008

L’imperi Romà i l’imperi Xinès d’aquell temps mai varen arribar a entrar en contacte tot i que ambdós van tenir coneixement de l’existència de l’altre. No obstant, sembla ser que algunes costums romanes si que van arribar a la Xina… i van arribar per quedar’s-hi. Una d’aquestes costums sortosament desterrada a occident, era vomitar tot allò ingerit per tal de poder continuar participant en la bacanal.

Doncs bé, des d’aquí us podem anunciar que aquesta costum continua ben viva a la Xina. Si un va a un restaurant a Beijing es quedarà sorprès de la quantitat de menjar que arriben a posar als plats. Si a això hi sumem el fet que tenen un preu escàs, tenim que podem gaudir d’autèntiques bacanals a preus irrisoris. En els sopars de feina o entre amics (sempre entre xinesos… quan hi ha un occidental a taula miren de guardar les formes) es norma i costum allargar el sopar durant hores, bevent alcohol i menjant tot allò que el cos sigui capaç d’engolir. Com a la Roma antiga, normalment la durada del sopar es superior al “aguante” estomacal dels comensals, per la qual cosa alguns restaurants, farts de netejar les trellades al voltant de les taules, han ofert un servei extra als seus clients: han instal·lat al lavabo una pica per a vòmits!!

En el següent vídeo queda ben demostrat. En els caràcters es pot llegir clarament 池吐呕 (chi tu ou) que traduït significa precisament “pica per a vomitar”. Per si queden dubtes, espereu a veure-la al final del vídeo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: