Sobre vins…

gener 12, 2008

Xina es un país amb una inexistent tradició viticultora. Tot i això, en els darrers anys s’han aventurat a produir algunes “maravelles” vitivinícoles que han deixat un profund record inesborrable al nostre paladar. Fem un petit recompte d’algunes:

1) Fengshou: traduït vol dir, “extraordinària collita”. No se la de quin any devia ser, però la del 2006 que hem tingut el plaer de tastar, segur que no. Preu: 1,80 € l’ampolla. Sabor intens, molt intens, al paladar, a la gola, a l’estomac i als intestins. Una intensitat que fa feredat. I això que la meitat de l’ampolla és aigua, i es nota, no és conya. Útil per purgar. No obstant, relació qualitat preu força adeqüada: és barat i és dolent.

fengshou.jpg

2) Great Wall: diverses varietats. La que aquí es fa referència és a el seu Cabernet Sauvignon de gamma baixa. No cal ser molt astut per deduïr que Gran Muralla i Cabernet Sauvignon son dos termes, no sé si contradictoris, però que almenys costen de cuallar. Preu entre 3,50 i 4,50 €. Un gran punt al seu favor és que es pot arribar a beure. Es pot arribar a beure si ja portes 5 litres d’alcohol al damunt, en necessites més i més i l’únic que tens a l’abast es aquest ví. És un vi que fidelitza, no accepta la promiscuïtat: si te’l beus pots estar segur de que aquella nit ja no tornes a beure res més.

great-wall-of-china-wine.jpg

3) Jing Dian Dry Red Wine. Menció apart per aquest prodigi de la viticultura. Inspirat en grans reserves com “Barrilete del Prior” o “Vinya del Fadrí”, ha conseguit unir i superar en un de sol les millors qualitats d’aquests grans clàssics. Afruïtat al paladar, tant afruïtat que els experts enòlegs encara deliberen si es tracta d’un vi o d’un xarop. Un repte per aquells fetges durament forjats intentar-lo beure sol, sense barrejes. És recomana barrejar amb cocacola, sempre i quant la proporció sigui la seguent: 95% de cocacola i 5% de vi. El sabor no defrauda: esperes una pòcima imbebible i realment ho és. Preu: 1,60 €. Una gran inversió, pot durar mesos i mesos a la vostra bodega, el ritme de consum és lent. Els bons plaers s’assaboreixen lentament.

jing-dian-dry-red-wine.jpg

I fins aquí el primer capítol de cata de vins xinesos. Un país que progressa a passos accelerats en el camp de la viticultura com podreu veure en el següent vídeo filmat i comentat pel nostre company Dani al passat sopar de nadal, on dos experts bodeguers intenten obrir una ampolla.. no te pèrdua!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: