Ja era hora!

gener 10, 2008

Tot i els seus 1.300 milions d’habitants Xina es indubtablement el país del món amb més prohibicions per cápita, i per si no n’hi ha prou cada dia se’n hi van sumant de noves.. Prohibit accedir a la Wikipedia, Prohibit accedir al Blogspot, a partir del 31 de gener prohibit accedir al Youtube, prohibit construir durant els JJOO, prohibit escupir, prohibit criticar als seus líders, prohibit anar al Tibet sense permís oficial, prohibits els vols directes de Xina cap a Taiwan, prohibit manifestar-se a la Plaça de Tiananmen, etc, etc, etc… De fet ja diu molt d’un país que el seu monument més emblemàtic es digui precisament: Ciutat Prohibida.

Ara bé, la última prohibició sincerament és una que molts des de fa temps esperàvem: es la prohibició de repartir gratis als comerços unes fines i vermelles bosses de plàstic que s’acaben acumulant per tot arreu. Tothom que hagi viscut a Xina durant un poc temps haurà vist com no es difícil arribar a casa amb 4 bosses vermelles de tamany desproporcionat després d’haver anat a comprar la “friolera” de 2 cebes, 2 patates, 1 pebrot verd i una cabessa d’alls. I després encara s’extranyen que siguin el país més contaminat del planeta…

bosses-plastic.jpg

Es calcula que cada Xinès usa de mitjana unes 3 bosses al dia, la qual cosa fa un promig de gairebé 4.000 milions de bosses de plàstic vermelles a diari.. I no es calcula perque no es pot calcular, el que deu arribar a contaminar fabricar tot aquest munt de plástic de difícil reciclatge.

Així que més val tard que mai, però el govern de les prohibicions ha decidit “tomar cartas en el asunto” i a partir del día 1 de juny.. prohibit repartir bosses de plástic ultrafines! Es calcula que la mesura podria arribar a reduir en 2/3 parts (sisi 2/3 parts!) la quantitat anual de residus plástics de tota la Xina. Aviam si és veritat. El 2 de juny sortirem amb la cámara al carrer i anirem a comprar de nou, 2 patates, 2 cebes, 1 pebrot verd i una cabessa d’alls .

http://www.elmundo.es/elmundo/2008/01/09/ciencia/1199900613.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: