El Logo dels JJOO

gener 7, 2008

La voràgine i la febre olímpica recorre Beijing. Avui ens preguntem d’on prové el seu logo, que potser ja molts haureu vist. Es aquest:

emblems_01.jpg

El logotip va ser escollit entre centenars de candidats. La teoria oficial diu que esta inspirat en 2 conceptes: els antics segells xinesos, utilitzats per la burocràcia imperial per fer arribar als confins del regne les ordres i disposicions amb una garantia d’autenticitat, i també el caràcter Jing),que es el segon caràcter de Beijing (北京), que en xinès vol dir Capital del Nord.

seal02.gifjing1.jpg

També diuen que a part d’això el logo encarna la figura d’un corredor amb els braços lleugerament aixecats, en senyal de victòria, vigor, energia… Per tant s’adiuria també amb l’esperit olímpic. Ai las!

I hi ha rumors que diuen que els seus 11,2 cm de perímetre, signifiquen que l’any 2008 farà 112 anys dels primers Jocs Olímpics de l’Edat Moderna (1896-2008). Ves quines coses de dir…

I les males llengües encara diuen també que la part on posa Beijing 2008 i els anells tenen 2,9 cm d’altura perquè són els 29-ens Jocs de l’Edat Moderna. I ara! Bajanades..

Al carrer es fa safareig sobre el fet que la superfície oficial del logo és 9,6 cm quadrats en referència als 9.600.000 km quadrats de superfície total de Xina.. Es que no té res millor a dir la gent? Tot calúmnies..

Però el que ja resulta intolerable es que es digui que l’alçada del logo són 13 cm en referència als 1.300.000.000 de xinesos que viuen a Xina. Infàmies! Falsetats!

 

Doncs bé, aixo es el que diu la teoria oficial. Sorpresos? Els xinesos sempre tan sistemàtics i perfeccionistes… Però be, no creieu a fe cega les teories oficials.. Jo tinc una altra teoria, que per descomptat és la veritable, única i no admet discussió alguna, que és que el logotip prové d’aquesta situació que podreu veure aqui baix:

pic00041.jpg

A que la meva teoria resulta més convincent?

Records a Tothom!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: